2019. április 8-11 között 17 diákunk egy pedagógus vezetésével részt vett Zánkán az Orzágos Fogyasztóvédelmi Egyesület által szervezett VI. Fogyasztóvédelmi sulitáborban. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, mert az egész országból 3 iskola nyert részvételt a 4 napos rendezvényre. Tanulóink jól érezték magukat és számos új élménnyel és tudással gyarapodtak.

 2019. március 25-29 között szerveztünk iskolánkban a Fogyasztóvédelmi Házibajnokság Hetét, mely programok az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával jöttek létre az FV-I-18-21 pályázat keretein belül.Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége által kiírt pályázathoz  csatlakozva, hogy minél sokszínűbb tudással gazdagíthassuk tanulóinkat.

A fogyasztóvédelmi tudás elsajátításába az egész iskolát bevontuk. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége által adott anyagot a tanulók a korosztályuknak megfelelő szinten sajátították el. A legkisebbek alapvető ismereteket szereztek, a felsősök már komolyabb tudásra tettek szert. Úgy éreztük, hogy egyetlen tanóra kevés lenne a megfelelő tudás elsajátításához, ezért 5 óra alatt tették magukévá az ismereteket.

Egyik délután fogyasztóvédelemmel kapcsolatos verset írtak.

2019. március 26-án fogyasztóvédelmi rajzversenyt hirdettük, ahova szebbnél szebb alkotások készültek.

2019. március 27-én fogyasztóvédelmi vetélkedőt szerveztünk, melyen keresztrejtvény, totó kitöltésével bizonyították felkészültségüket tanulóink. A tanulók egy terméket találtak az asztalukon, melyről le kellett írni, hogy mit tartanak fontosnak a csomagoláson. Egy szétvágott mondat összerakásával kellett értelmes, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos tudásukat bizonyítani. Panaszt írtak a vásárlók könyvébe és leírták, hogy miket tudnak a bankkártyákról. Izgalmas és tanulságos délutánt töltöttünk együtt a fogyasztóvédelem témakörében, ahol tanulóink újabb ismeretekkel gazdagodhattak.

A hét során tanulóink a korosztályuknak megfelelő fogyasztóvédelmi tudást sajátítottak el, melyet utána a gyakorlatban is alkalmaztak, melyről videó felvételek is készültek


Az ÉLÉSTÁR Fogyasztóvédelmi és Jogvédő Egyesülettel közös FV-II-18-15 „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” szakmai programjának bevezető felmérőit sikeresen megírták tanulóink, pedagógusaink és a szülők.
Köszönjük a szülőknek, akik kitöltötték adatlapunkat, ezzel is segítve pályázatunk sikerességét. Ez a pályázat az egész tanévet átöleli, így a tanulók a végén komplex fogyasztóvédelmi tudással fognak rendelkezni.

A bevezető felmérő legjobb eredményei:
12 pontot elért tanulóink: 
Ságvári Zoltán, Bodó Zoltán, Kovács Ádám, Tóth Laura, Üllei-Kovács Balázs, Decsi Alexandra, Nyári Olivér, Nyerlucz Amanda, Van Brug Charlotte Leandra
13 pontot elért tanulóink:
Csonka Ariella, Csarankó Gréta, Szép Fruzsina, Harsányi Diána, Rostás Dénes
14 pontot elért tanulók: 
Raffai Norbert, Gadár László

Osztályonkénti eredmények:
3.a. 8,06 pont
3.b. 9,50 pont
4.o. 9,61 pont
5.o. 8,00 pont
6.o. 7,95 pont
7.a. 9,65 pont
7.b. 9,07 pont
8.o. 9,71 pont

A szülői felmérők legjobb eredményei 
15 pont: Faulné Poldesz Krisztina
14 pont: Harsányi Zsoltné, Garainé F. Andrea, Őszi Melinda, Huszka Petra, Belányi Lászlóné, Sulyokné Lukács Andrea

 Iskolánk az ÉLÉSTÁR Fogyasztóvédelmi és Jogvédő Egyesülettel együtt sikeresen pályázott az FV-II-18-15 Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola szakmai pályázatán. A pályázat során tanulóink sokrétű fogyasztóvédelmi tudásra fognak szert tenni. A tanulmányok elsajátítása előtt felmértük tanulóink jelenlegi tudását egy felmérő feladatlap segítségével. Ebben kértük a szülők segítségét a szülői értekezletek alkalmával.