Pénz7

 Tanulóink a nemzetközi hátterű Pénz7 program keretében matematika órákon olyan feladatokat oldottak meg, amelyek segítik őket abban, hogy tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, tudjanak többet a gazdaság és a pénzvilág működéséről. A játékos feladatok lehetővé tették számukra az esetlegesen idegen fogalmak közti eligazodást, azok megértését.

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében. 
Iskolánk idén harmadik alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy felhívja a tanulók figyelmét a mindennapi pénzügyi tudatosságra.

Fenntarthatósági témahét

A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil, szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

DTH Digitális Témahét